Start Kinderboekenweek Gruwelijk eng!

Vandaag is de start van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek van 2017 is griezelen, met als motto Gruwelijk eng!

Dat thema leverde vanochtend een mooi plaatje op bij ons op school. Om de Kinderboekenweek op een leuke manier te openen mochten de leerlingen verkleed als griezel of als een personage uit hun favoriete boek, naar school toe komen. Aan die oproep werd goed gehoor gegeven.

In de school zag het er vandaag dus wel even anders uit dan normaal. Er liepen verschillende Spidermans rond, veel eng uitziende heksen, Harry Potter en Hermelien, Ninja Turtle’s, piraten en nog veel meer.

In de hal hebben we de Kinderboekenweek gezamenlijk geopend door te vertellen over deze griezels en onze favoriete boeken. Aansluitend werd er volop meegedanst op het lied, Gruwelijk eng!, van Kinderen voor Kinderen.

In de klassen zijn de leerlingen daarna met dit thema verder gegaan. Groep 1, 2 en 3 tekende en kleurde enge monsters. De groepen 4 tot en met 8 tekenden een zelfbedacht monster en zij gaan daar ook nog een verhaal over schrijven. Natuurlijk zullen we de komende week nog verschillende keren aandacht aan de Kinderboekenweek besteden.

Wordt vervolgd!!

Kijk voor een kleine indruk van de opening in het fotoalbum op onze website.

 

 

 

 

 

De Ester

St. Machutusweg 2a
5364 RB Escharen

T: 0486 – 472256
E: dir.de-ester@optimusonderwijs.nl

De Ester

St. Machutusweg 2a
5364 RB Escharen
BEL De Ester MAIL De Ester