Verkiezing leerlingenraad

Aanstaande donderdag houden wij op school een verkiezing voor de leerlingenraad.

Wat is een leerlingenraad ?

In een leerlingenraad zitten kinderen die gekozen zijn door hun eigen klas. Het zijn leerlingen die graag namens hun klas allerlei zaken willen bespreken. Zo weten we wat de kinderen van onze school belangrijk vinden. Dat betekent dat zij de belangrijke rol hebben om erachter te komen wat er leeft op school en wat iedereen graag ziet gebeuren. Deze zaken kunnen ze bespreken in vergaderingen van de leerlingenraad.

Wat doet de leerlingenraad ?

Iedereen zal misschien wel iets kunnen bedenken waarin de school nog verbeteren kan. Maar hoe maak je jouw ideeën bekend? En hoe vergroot je de kans dat die ideeën ook worden uitgevoerd? Een leerlingenraad kan meedenken met de leerkrachten en zal aan de slag gaan met de ideeën die ze binnenkrijgen. Met een groep sta je sterker dan alleen. Deze raad kan zich ook bezighouden met het meedenken over de organisatie van allerlei activiteiten zoals de kerstviering, carnaval enz.

Afgelopen twee weken konden de leerlingen uit groep 5 t/m 8 zich kandidaat stellen om in de leerlingenraad te komen. We kunnen trots mededelen dat we maar liefst 15 leerlingen hebben die zich verkiesbaar hebben gesteld. Door middel van een zelfgemaakte campagneposter hebben  zij zichzelf en hun ideeën gepromoot.

Donderdag zullen de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 hun stem uit gaan brengen op de kandidaten die hen, in hun ogen, het beste kunnen vertegenwoordigen dit schooljaar.

In het fotoalbum kunt u onder het kopje “verkiezing leerlingenraad” de campagneposters van de kandidaten vinden.

 

 

 

 

De Ester

St. Machutusweg 2a
5364 RB Escharen

T: 0486 – 472256
E: dir.de-ester@optimusonderwijs.nl

De Ester

St. Machutusweg 2a
5364 RB Escharen
BEL De Ester MAIL De Ester