Groep 6-7-8 bezoekt Techno Promo Cuijk

Techniek…..niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Dagelijks hebben we allemaal met techniek te maken. En het is al zo vanzelfsprekend dat we er niet eens meer over na denken.
Het begint al zodra je je ogen opendoet; de wekker die afloopt, de lamp die aangaat, het water dat uit de kraan komt, de koffiezetter die pruttelt, de fiets waarmee je naar school gaat, het stoplicht waarvoor je moet wachten en ga zo maar door. Allemaal techniek.

Maar hoe werkt die wekker dan? Hoe kan die lamp licht geven? En hoe komt dat water uit de kraan?
De leerlingen van groep 6-7-8 kregen al wat antwoorden op dit soort vragen. Zij gingen namelijk afgelopen donderdag op bezoek bij Techno Promo in Cuijk om een kijkje te nemen in de wereld van de techniek.

Bij de Stichting Techno Promo kunnen kinderen kennis maken met techniek. Zo kunnen ze zelf een skate-helling maken, van metaal een klokje maken, een modelhuis bouwen, een stoep aanleggen, waterleiding aanleggen, dakpannen leggen, een lamp aansluiten en nog veel meer . . .

Het was een leerzame ochtend en wie weet; misschien is techniek voor sommige leerlingen wel de toekomst!

In ons fotoalbum vindt u de foto’s van deze ochtend.

De Ester

St. Machutusweg 2a
5364 RB Escharen

T: 0486 – 472256
E: dir.de-ester@optimusonderwijs.nl

De Ester

St. Machutusweg 2a
5364 RB Escharen
BEL De Ester MAIL De Ester