Bibliotheek op School

De Ester heeft een Bibliotheek op School. Alle kinderen die op school zitten en de kinderen uit Escharen (leeftijd tussen 0 en 12 jaar) kunnen hier boeken lenen. Biblioplus vult de collectie vier keer per jaar aan met de nieuwste kinderboeken. De collectie is gevarieerd en bestaat uit prentenboeken, informatieve boeken en leesboeken. 

Vrijwilligers zorgen ervoor dat de kinderen eenmaal per week hun boeken kunnen ruilen en boeken uit kunnen zoeken. Als kinderen hier behoefte aan hebben, helpen de vrijwilligers bij het vinden van een passend boek. Daarnaast zijn ze beschikbaar voor allerlei vragen over boeken, bijvoorbeeld boeken voor dyslectische kinderen, boeken op een ander niveau, specifieke voorkeur voor boeken enzovoort. 

Met dank aan onze vrijwilligers ziet onze bibliotheek er aantrekkelijk uit waardoor de kinderen er graag komen. We zijn blij dat 't Esters Minibiebje ons met enige regelmaat voorziet van leuke leesboeken waardoor de collectie nog uitgebreider en aantrekkelijker is voor de kinderen. 

De openingstijden van de bibliotheek zijn: maandag, dinsdag en vrijdag van 13.00 tot 14.15 uur. Elke groep heeft een vaste dag en tijd (tijdens de schooluren) om naar de bieb te gaan.